ΙΔΡΥΣΗ

Το Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία Πνευματικό – Κοινωνικό –Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου ιδρύθηκε το 2013 και προέκυψε από την συνένωση νομικών προσώπων των Δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Οινιαδών και Αιτωλικού και συγκεκριμένα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, της Βαλβείου Δημοτικής βιβλιοθήκης Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, της Δημοτικής Μουσικής Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, του Δημοτικού Σταδίου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Δημοτικού Στάδιου Νεοχωρίου, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Δήμου Οινιαδών, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αιτωλικού, του Δημοτικού Σταδίου Αιτωλικού, της Βιβλιοθήκης Σταμνάς και της Βιβλιοθήκης Νεοχωρίου. Το Πνευματικό – Κοινωνικό –Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου διατηρεί την έδρα του στην Πόλη του Μεσολογγίου και στο λογότυπο του υπάρχει η απεικόνιση της Ελευθερίας του Γάλλου ζωγράφου Ευγένιου Ντελακρουά.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός του Πνευματικό – Κοινωνικό –Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου είναι:

α. Στον τομέα πολιτισμού είναι η άνοδος του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου του λαού του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, η υποβοήθηση της έρευνας σε όλους χωρίς εξαίρεση τομείς της τέχνης και της γνώσεως, η διατήρηση και η διαφύλαξη των πνευματικών, πολιτιστικών και λαϊκών παραδόσεων του τόπου.

β. Στον τομέα της Νεολαίας −Αθλητισμού− Εθελοντισμού είναι άνοδος του αθλητικού επιπέδου των κατοίκων του δήμου μας και ιδίως της νεολαίας, η ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου μας πάνω σε θέματα καθαριότητας, προστασίας του περιβάλλοντος και κοινωνικής προσφοράς.

γ. Στον τομέα της κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης είναι η οργάνωση και η λειτουργία των υπηρεσιών που ανήκουν στην βρεφική, παιδική – προσχολική ηλικία, με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του Δήμου μας.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Προκειμένου να επιτελέσει τον σκοπό του το Πνευματικό – Κοινωνικό –Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου υλοποιεί μεγάλο αριθμό δράσεων , παρεμβάσεων και δραστηριοτήτων όπως:

Λειτουργία Δημοτικής βιβλιοθήκης, λειτουργία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, οργάνωση εργαστηρίων τέχνης (θεάτρου, εικαστικών, κινηματογράφου, φωτογραφίας), λειτουργία ωδείου, λειτουργία μουσείων, οργάνωση χορευτικού τμήματος, οργάνωση χορωδιακού τμήματος, προστασία, αξιοποίηση και προβολή μνημείων καθώς και αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων, προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οργάνωση συναυλιών μουσικής, χορωδιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, οργάνωση ενημερωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων που θα καλύπτουν τους τομείς πολιτισμού, περιβάλλοντος, αθλητισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, οργάνωση ατομικών και ομαδικών εκθέσεων εικαστικών τεχνών, οργάνωση εκθέσεων σύγχρονου βιβλίου, οργάνωση ειδικών ετήσιων εκδηλώσεων (φεστιβάλ), Οργάνωση ΕΟΡΤΩΝ ΕΞΟΔΟΥ και εκδηλώσεων για τη Μάχη του Ντολμά και άλλων τοπικών εορτών, οργάνωση των Καλοκαιρινών εκδηλώσεων, εκδόσεις εντύπων, περιοδικών, βιβλίων, οργάνωση εκδηλώσεων αδελφοποιημένων πόλεων, οργάνωση εκδηλώσεων Καρναβαλιού, έρευνα και αξιοποίηση των τοπικών πολιτιστικών πηγών με στήριξη της αρχιτεκτονικής, του τοπικού design και graffiti, φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιαδών, Λειτουργία Τρικούπειου Πολιτιστικού Κέντρου, λειτουργία Δημοτικών αθλητικών κέντρων – γηπέδων – γυμναστηρίων, οργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, συμμετοχή σε προγράμματα μαζικού αθλητισμού, λειτουργία τμημάτων αθλητισμού και άθλησης, οργάνωση εκδηλώσεων ανάδειξης εθελοντικών ενεργειών, οργάνωση εκδηλώσεων με θέμα παγκόσμιων ημερών, δημιουργία εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται για την επίτευξη των στόχων του Δήμου, λειτουργία Δημοτικών Βρεφικών – Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, οργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων με στόχο την υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της προσχολικής ηλικίας, φροντίδα για την εκπαίδευση και την εν γένει ένταξη των ROMA στην κοινωνία.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τακτικά Μέλη

Χαντζής Νικόλαος (Πρόεδρος Δ.Σ)
Καραπάνος Νικόλαος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ)
Κονδύλης Δημήτριος
Σαραγκανίδα Παναγιώτα
Ιωάννου Ελένη
Μυλωνάς Παναγιώτης
Γυφτογιάννης Ιωάννης
Ντέκα Γεωργία
Σκαρμούτσος Αναστάσιος
Κότσαλος Αγαθάγγελος
Μπισμπίκη-Μουρελάτου Μάγδα

Αναπληρωματικά Μέλη

Σωτηρακόπουλος Γεώργιος
Αλετράς Αντώνιος
Γούργαρη – Θεοδωράκη Γερασιμούλα
Σύρρου Νεκταρία
Βελτσίστα-Σούγια Κων/να
Καλλίνικος Άγγελος
Κοκοτός Δημήτριος
Ράπτη Γεωργία
Καραπαπάς Γεώργιος
Νούλα – Καλτσούλα Χρυσάνθη
Καραγκούνη Αικατερίνη

Διεύθυνση:
Αθ. Ραζή-Κότσικα 12, τ.κ. 30200, Μεσολόγγι

Ωράριο Λειτουργίας:
Δευτέρα– Παρασκευή: 07:00 – 15:00

Τηλέφωνο: 
26310 22129

26310 50109
26310 27268

Φαξ:
26310 28848

Email: pneumatikoke@gmail.com